Позиция на БСП Пловдив: Изразяваме категоричната си позиция против предложението на

...
</TD
>Позиция на БСП Пловдив: Изразяваме категоричната си позиция против предложението на
Коментари Харесай

БСП Пловдив против предложение на кмета

Позиция на Българска социалистическа партия Пловдив: 

" Изразяваме безапелационната си позиция срещу предлагането на кмета на днешната сесия на Общински съвет – Пловдив да бъде закупена от общината спортна зала " Строител " за 6 млн.лева!

Считаме за неприемливо парите на пловдивчани да бъдат изразходвани по този неуместен метод, в който прозират нечисти планове и се цели да се облагодетелства избран кръг от лица.

Фактът, че за повторно кметът се пробва да прокара предлагането, значи единствено едно – всичко е квалифицирано и то евентуално ще мине на днешната сесия,  само че за чия сметка? Разбира се, за наша – на всички жители на Пловдив.

Спортна зала " Строител " е с железна структура и е издигната върху общинска земя преди 35 години, без модерна изолираност и нейното отопление е енергийна яма. Това прави експлоатацията й през зимата  невъзможна, а през лятото е мъчно без климатизация, затова  кметът е решил непременно да направи услуга на собствениците  и да ги отърве от разноските за поддръжка. Те, от своя страна, желаят да получат за парцела галактическа сума, която не кореспондира с пазарните оценки за подобен парцел. За съпоставяне, целият състезателен комплекс " Дунав " с огромна зала и външни стадиони е под 4 млн. и е издигнат със модерни материали.

Анализът демонстрира, че  потреблението на съществуващата спортна база в Пловдив е не повече от 10%, което обезсмисля подобен вид инвестиция от страна на общината, която е извънредно неотложно да намерения за  десетките планове, чакащи финансиране и имащи доста по-голям публичен фокус и значение - Дондуковата градина, парка хан Крум, Математическата гимназия, разширението на ул. " Кукуш ", продължението на бул. " Северен ".

Настояваме за мъдрост при вземането на решението от страна на общинските съветници по този въпрос и най-много - да бъдат водени от интереса на пловдивчани, които съставляват! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР